Open Zondagen

Bezoek Het Beroepenhuis met je gezin

Ben je leerkracht? 

Bladwijzers bestellen voor al je leerlingen? Digitale flyers delen? Posters bestellen?

 

Voor iedereen; wat zijn onze open zondagen?

Elke jongere van 11 tot 14 heeft talenten. Die kan je hier samen in kaart brengen.

Nog op zoek naar boeiende beroepen voor de toekomst? In Het Beroepenhuis ontdek je er meer dan 40; voor ieder wat wils dus!

Met het gezin praten over de studiekeuze? Dat maken we hier leuk én makkelijker.

  Wil je het zelf ook eens proberen? Groot gelijk, want als 11 tot 14-jarige kiezen voor een opleiding of een beroep is eigenlijk niet eenvoudig. Wij geven je graag wat extra inspiratie.

   

  “Bedankt! Zeer interessant, maar we hebben ons ook gewoon goed geamuseerd.”

  “Wat een super uitvinding, dit komt echt heel erg van pas, nu onze zoon zit te piekeren over al die mogelijkheden. Eigenlijk is dit een verplichte activiteit voor alle kids van deze leeftijd!”

   

  En de zoektocht mag ook tof zijn; bekijk dit filmpje eens, of enkele foto's van onze Open Zondagen:

       

   

  In het schooljaar 2017-2018 is Het Beroepenhuis doorlopend open van 9u30 tot 16u30 op deze 9 zondagen :

  • 26 november 2017 - Dag van de Wetenschap
  • 28 januari 2018 
  • 11 februari - Krokuskriebels (korting voor leden van de Gezinsbond)
  • 18 februari - Krokuskriebels (korting voor leden van de Gezinsbond)
  • 4 maart
  • 18 maart
  • 22 april
  • 6 mei
  • 27 mei

   

  De duur van je bezoek bepaal je lekker zelf, maar gemiddeld zijn gezinnen 2 tot 3 uur aan de slag. Kom dus best op tijd. Het hele gezin is welkom. Kinderen jonger dan 10 jaar gratis. Reserveren is niet nodig.

  Een bezoek kost 6 Euro per persoon. (Betaling kan alleen met contant geld, hier zijn geen automaten in de buurt.)

  Er zijn enkele kortingen mogelijk;

  1. Wie een UiTpas bezit, spaart een punt door op bezoek te komen. Er is een vast omruilvoordeel; voor 12 punten komt de kaarthouder gratis binnen. Let op: op sommige van onze zondagen kunnen er speciale acties zijn; hou de UiTPAS-pagina goed in het oog!
  2. Alle kinderen die hier al op bezoek kwamen met de klas, hebben eigenlijk al eens betaald. Voor hen is een tweede bezoek gratis, én ook voor hun ouders. (Broers of zussen die hier voor de eerste keer zijn, betalen wel 6 Euro.)
  3. Een leerkracht betaalt slechts 4 Euro op voortaan van de Lerarenkaart.

   

  Krokuskriebels is een organisatie van de Gezinsbond met de steun van de Vlaamse overheid. 

   

  Ligging en bereikbaarheid.

   

  Wat meer uitleg:

  In onze doe-tentoonstelling ga je bijvoorbeeld even als laborant aan de slag, via een app die je heel nauwkeurig laat werken met pipet en microscoop. En je schuift als mecanicien onder een vrachtwagen. Je leert professioneel te communiceren als receptiepersoneel in een hotel en ontwerpt een fiets als industrieel tekenaar ...

  In Het Beroepenhuis kan je op een toffe manier kennismaken met beroepen uit 11 verschillende sectoren: haven en binnenvaart, transport en logistiek, metaal en technologie, metaal en technologie: bedienden, chemie, kunststoffen en life sciences, bouw, kapper en schoonheidsspecialist, horeca, voedingsindustrie, social profit en printmedia.

  Het Beroepenhuis wil de horizon van jongeren en hun ouders verruimen en hen de kans geven om hun persoonlijke talenten te ontdekken. Wij bepalen nooit wat voor jullie de juiste studiekeuze zou zijn. Maar we laten jullie wel ontdekken waar jullie talenten liggen, en in welke beroepen die waardevol kunnen zijn. We zien daarbij dat ook studierichtingen in het hedendaagse beroeps- of technisch secundair onderwijs superinteressant kunnen zijn. Ook die openen namelijk de deuren naar succes: een grote tewerkstellingskans of mooie mogelijkheden om verder te studeren.

  Wat jouw ambities ook zijn; je nieuwe talentenkaart en onze vele webtips voor thuis kunnen ook jou een stuk verder helpen in je studiekeuze.

  Sinds 2008 zijn onze open zondagen een vaste waarde. Het voorbije schooljaar was opnieuw een groot aantal bezoekende ouders en jongeren enthousiast! Nog enkele reacties:

  “Dit bleek de ideale start voor wat we in het gezin willen gaan doen rond studiekeuze. Het bracht ons echt aan het praten met elkaar, en zo zijn er enkele onverwachte dingen naar boven gekomen, die we met elkaar nog niet hadden besproken.”

  “Enorm interessant, zeg. Onze Julie heeft er veel aan gehad, ook aan de tips met websites, en eerlijk gezegd ben ik op ideeën gekomen voor mezelf.”

  “Prachtig samengesteld en opgebouwd! ’t Was zeker de moeite om helemaal naar hier te komen, en nog leuk ook.” 

   

  Opmerking: een bezoek mét extra workshops (beroepenateliers) kan enkel met de klas.