Aansluiten bij het klasbezoek van je kind

Samen beroepen ontdekken,

en misschien wel zijn/haar talenten?

Opgelet; deze pagina gaat enkel en alleen over het bezoek dat de leerkracht van je kind gepland heeft voor de hele klas, en waar jij bij kan aansluiten.

Kom je liever op een gezinsdag om samen met je gezin en op jullie eigen tempo onze doe-tentoonstelling te ontdekken, dan lees je beter een andere webpagina.

 

Wat?

Je tiener komt, net als jaarlijks vele duizenden anderen, met de klas naar Het Beroepenhuis om 3 uur lang spelenderwijs beroepen te ontdekken, en op zoek te gaan naar de eigen interesses en talenten. Even leerrijk als leuk, en misschien wil je daar graag getuige van zijn?

  1. In onze beroepenateliers gaan leerlingen aan de slag als laborant, binnenvaartkapitein, schoonheidsspecialist ... of een ander van onze 50 zeer diverse beroepen.
  2. In de doe-tentoonstelling maken ze kennis met beroepen uit 11 sectoren. Daarbij hoort ook een boeiend gesprekje, met handige tips die hen vooruit kunnen helpen in de zoektocht naar een positieve studiekeuze.

Jij bent als ouder meer dan welkom om erbij te zijn, in een vrije rol zonder verplichtingen; zelf de tentoonstelling ontdekken, observeren van welke activiteiten je kind spontaan enthousiast wordt, ondersteunen als dat nodig is ... Bespreek wel je aanwezigheid zeker eerst met de leerkracht!

Maar opgelet; die 3 uur plannen we vol met boeiende activiteiten voor de hele klas, dus moeten we je vragen om onze begeleiding van de kinderen niet te beïnvloeden. Bedankt voor je begrip!

 

Waarom?

Elke jongere van 11 tot 14 heeft meer talenten en interesses dan we weten. Daar kan je er hier enkele van ontdekken.

Nog op zoek naar boeiende beroepen / studierichtingen / ideeën voor de toekomst? In Het Beroepenhuis ontdek je er 50; voor ieder wat wils dus!

Als ouder speel jij een cruciale rol in de studiekeuze van je kind. Veel ouders zitten zelf met allerlei vragen of twijfels over de vele studierichtingen. En hoe vertaal je de interesses en talenten van je dochter of zoon naar een studiekeuze die hem of haar vooruit brengt?

Het Beroepenhuis wil in de eerste plaats de horizon van jongeren en hun ouders verruimen. Wij bepalen nooit wat voor jullie de juiste studiekeuze zou zijn. Maar we laten jullie wel ontdekken waar jullie talenten liggen, en in welke beroepen die waardevol kunnen zijn.

We zien daarbij dat ook studierichtingen in het hedendaagse beroeps- of technisch secundair onderwijs superinteressant kunnen zijn. Ook die openen namelijk de deuren naar succes: een grote tewerkstellingskans of mooie mogelijkheden om verder te studeren.

 

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.