Beroepenkwartet

beroepenkwartet

Laat de leerlingen op een speelse manier 80 verschillende beroepen kennen van vroeger en nu, aan de hand van een kwartetspel. De beroepen werden thematisch of per sector in groepjes van 4 gestopt. Verzamel de 4 bij elkaar horende beroepen!

Dit kwartetspel werd zowel door het PTI van Zottegem als door de PM van Gent gespeeld. Beide scholen deden mee aan de wedstrijd ‘BEROEPEN(t)HUIS in de klas 2006-2007’ en vielen in de prijzen.

Je kan het kwartetspel hier downloaden, afprinten en knippen! 

Praktijk: Al eens in je glazen beroepenbol gekeken?

Het project is ontworpen door Nicole Teetaert, leerkracht van het 5de leerjaar. Een onderdeel is het ‘Beroepenkwartet’.

Voorbereiding
De leerlingen benoemen een 60-tal beroepen met de correcte vakterm en categoriseren vervolgens de beroepen per sector: bijvoorbeeld de bouwsector, landbouw, kunstwereld, modewereld, avontuurlijke beroepen, oude beroepen en zomeer.

Beroepenkwartet 
Het spel bestaat dan uit 60 kaartjes waarbij per sector – in totaal 15 sectoren- vier beroepen op vermeld staan die de desbetreffende sector representeren. Om het geheel aantrekkelijker te maken worden er tekeningen/prenten van de beroepen op de kaartjes afgebeeld.
Gedurende 1 lesuur, spelen de kinderen een beroepenkwartet per 4 in de klas en leren op die manier al spelend de beroepen kennen en de daarbij horende vaktermen.

St.-Andreasinstituut
Garenmarkt 8
8000 Brugge
050 47 09 67

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.