Creaclub Technica (volzet)

Co-valent, TOFAM Oost-Vlaanderen, Ingegno en Het Beroepenhuis vzw organiseren in het voorjaar van 2019 opnieuw 7 uitdagende techniekworkshops op woensdagnamiddag.

Met deze creatieve techniekclub willen we STEM (Sciences - Technology - Engineering - Mathematics) promoten bij jongeren, en meer specifiek bij meisjes. Daarnaast gaan we in de sessies dieper in op de persoonlijke talenten van de deelnemers.

    

Wie? 9 tot 12-jarige meisjes en jongens

Wanneer? 6/02, 13/02, 20/02, 27/02, 13/03, 20/03 en 27/03                                                      telkens van 14u00 tot 16u00

Waar? Het Beroepenhuis, Doornzelestraat 86-92, 9000 Gent

Wat? Creatieve maakopdracht, STEM-challenge, 3D-printen, initiatie solderen, ...

Kostprijs? €21 voor de volledige reeks (cash te betalen op 6/02) - UiTPAS-partner

Inschrijven? Via maaike@beroepenhuis.be of 09 330 85 50

(wil je graag deelnemen, schrijf je dan zo snel mogelijk in want er zijn slechts 15 plaatsen)

 
                    
 
                                      
 
De STEM-academie kadert binnen het STEM-actieplan van de Vlaamse overheid. STEM verwijst naar Science (wetenschap), Technology (technologie), Engineering (ingenieursvak) en Mathematics (wiskunde). 
Met het STEM-actieplan wil de Vlaamse overheid de interesse van kinderen en jongeren voor exacte wetenschap en techniek in vrijetijdsverband stimuleren. Zo hoopt men meer jongeren aan te sporen om te kiezen voor een beroep in deze sector. Eén van de concrete acties in het STEM-actieplan is de oprichting van de STEM-academie. In de STEM-academie worden de organisatoren van buitenschoolse STEM-activiteiten verzameld. Het huidige aanbod is reeds velerlei en breidt nog steeds uit.
De STEM-academie wordt gecoördineerd door Technopolis®. Door al deze buitenschoolse STEM-activiteiten te bundelen op de portaalsite www.stem-academie.be worden een groter publiek en meer potentiële deelnemers bereikt. Daarnaast probeert de STEM-academie nieuwe activiteiten op te starten, zodat nog meer kinderen kunnen deelnemen aan een STEM-activiteit in hun regio.
 
Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.