Haven in zicht

In dit spel maken de leerlingen kennis met de activiteiten in en rond de haven. Je kan dit spel spelen met minimum 4 en maximum 30 spelers. Hoe je het beste de groepen kan indelen, vind je terug in de speluitleg.

Het doel van ‘Haven in zicht’ is om de meest welvarende havenregio uit te bouwen. Om dat te realiseren spelen de teams 2 spelen: het ‘Voorlandspel’ en het ‘Hinterlandspel’. In het ‘Voorlandspel’ voeren de spelers overzeese producten in. In het ‘Hinterlandspel’ leveren ze deze producten per vrachtwagen, trein of binnenschip op het vasteland af. Door te investeren in de haven, creëren de spelers werkgelegenheid en welvaart voor de regio. De ploegen moeten wel een aantal  voorwaarden respecteren. De teams moeten hun havenregio zo evenwichtig mogelijk uitbouwen. Het team dat aan het einde van het spel zijn havenregio het sterkst heeft uitgebouwd en aan alle voorwaarden voldoet, wint het spel.

Info: ‘Haven in zicht'

Graden
1ste graad secundair onderwijs

Thema's
De haven

Vakken
Techniek - Technologische opvoeding - Aardrijkskunde

Werkwijze
Bordspel

Tijdsduur
1 à 2 lesuren

Initiatiefnemer
Het spel werd in 2007 ontwikkeld door Resoc Brugge. In de loop van 2010 pasten het Havencentrum Lillo en het Centrum voor Informatieve Spelen het spel aan.

Jaar
2010

Voorwaarden
Je kan het spel aanvragen bij het Centrum Informatieve Spelen vzw. Een speltrainer komt dan met het spelmateriaal naar je toe om het spel met jouw groep te spelen. Je kan het spel in dit centrum niet aankopen.
Je kan het spel wel verkrijgen bij Havencentrum Lillo door een mailtje te sturen naar onderstaand adres. Indien u het spel ter plaatse komt oppikken bedraagt de kostprijs 5 euro, het spel laten opsturen kost 15 euro.

Website
www.spelinfo.be
www.havencentrum.be

Contact
Centrum Informatieve Spelen vzw
Naamsesteenweg 30
3001 Leuven
016 22 25 17
cis@spelinfo.be

Havencentrum Lillo vzw
Scheldelaan 444 Haven 621
2040 Antwerpen
03 569 90 12 / 03 250 61 67
christine.laenen@havencentrum.be