Hout vasthouden

Hout Vasthouden vormt een eerste aanzet om leerlingen, leraars en ouders op een ludieke manier te laten kennismaken met de hout- en meubelsector .

Het stripverhaal "Hout Vasthouden" werd op 2 februari 2007 via het onderwijs verspreid in beide landstalen (129.000 exemplaren in totaal) als bijlage van het magazine “Zonneland”/”Tremplin” (februari 2007, nr 16), waarin ook nog een 8-pagina’s extra dossier “Hout is overal!” is opgenomen: Groeien maar! - Leven en laten leven - Planken en platen - Zagen, schaven, schuren - Werk aan de winkel (beroepen) - Netjes afgewerkt

Op 44 pagina’s worden de avonturen belicht van de tieners Thomas en Jelena in de fictieve stad Uptown. Op de extra laatste 4 pagina’s van de strip wordt informatie meegegeven over de duurzame en hernieuwbare eigenschappen van de grondstof hout (aan de hand van de houtcyclus) en over de opleidings- en tewerkstellingskansen die de hout- en meubelsector te bieden heeft.

Ter gelegenheid van dit project wordt ook de website www.houtvasthouden.be en de Franstalige tegenhanger www.touchonsdubois.be gelanceerd.

Info: ‘Hout Vasthouden’

Graden
3de graad basisonderwijs

Thema's
Hout en meubel

Vakken
Wereldoriëntatie 
Taal

Werkwijze
nvt

Tijdsduur
nvt

Initiatiefnemer
Het stripverhaal werd gerealiseerd door Kids2 op initiatief van het Opleidingscentrum Hout, namens de Belgische hout- en meubelsector.

Jaar
2007

Voorwaarden
Eenmalige actie. Er zijn nog extra gratis exemplaren te verkrijgen.

Website
www.houtvasthouden.be

Contact
Opleidingscentrum Hout
Hof-ter-Vleestdreef 3
1070 Brussel
02 5581551
info@och-cfb.be
www.och-cfb.be

 

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.