Memory-spel

Maak een memory-spel !

Elke leerling kiest een beroep. De leerling zoekt twee prenten (in tijdschriften, op internet, zelf tekenen,... ) die dat beroep voor hem/haar uitbeelden. Voor het beroep metselaar kan dat bijvoorbeeld een afbeelding zijn van een persoon die aan het metselen is, en een foto van een truweel of een muurtje. De prenten van alle leerlingen worden op kaartjes gekleefd van hard karton die allemaal dezelfde kleur en grootte hebben.

Speel het memory-spel ! (hoekenwerk voor 1 tot 4 leerlingen)

Leg alle kaarten met de afbeeldingen naar beneden op een tafel. Elke leerling mag om de beurt twee kaarten omdraaien. Als de twee prenten bij elkaar horen en dus over hetzelfde beroep gaan, mag de leerling de twee kaarten wegnemen en bijhouden. Als de twee prenten niet bij elkaar horen, proberen de leerlingen te onthouden waar de prenten liggen voor bij een volgende beurt. Dan worden de kaarten terug met de afbeelding naar beneden gedraaid.

De leerling die de meeste kaarten kon verzamelen is gewonnen. Een leerling die alleen speelt probeert zo snel mogelijk de kaarten te vinden die hetzelfde beroep uitbeelden.

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.