Nieuws en acties najaar 2018

Open Zondagen

In het schooljaar 2018-2019 is Het Beroepenhuis op 4 zondagen en 4 vakantiedagen open voor ouders en hun kind(eren). De eerstkomende Open Zondag vindt plaats op 25 november 2017, de Dag van de Wetenschap.

Meer info en alle data vind je op onze Open Zondagen-pagina.

(gepost op 4/07/2018)


Creaclub Technica

Een volgende reeks van de Creaclub Technica - de STEM-academie van Co-valent, TOFAM Oost-Vlaanderen, Ingegno en Het Beroepenhuis - gaat op woensdagnamiddag 3 oktober van start. Met deze creatieve techniekclub willen we STEM (Sciences - Technology - Engineering - Mathematics) promoten bij 10- tot 12-jarige jongeren, en meer specifiek bij meisjes. Daarnaast gaan we in de sessies dieper in op de persoonlijke talenten van de deelnemers.

(gepost op 4/07/2018)


Zorgberoepenrally's

In het najaar van 2018 organiseert Het Beroepenhuis in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en heel wat zorgpartners een zorgberoepenrally in Ronse (11/10), Gent (23/10) en Lokeren (27/11). Tijdens een zorgberoepenrally doorlopen leerlingen van de 2de en 3de graad secundair onderwijs gedurende een halve dag een circuit waarbij ze een 6-tal zorgberoepen ontdekken via doe-activiteiten in een realistische context. Met de zorgberoepenrally’s willen we jongeren enthousiasmeren voor tewerkstelling in de zorg- en welzijnssector.  

Voor de eerste keer organiseren we dit najaar - op vraag van de POM Limburg - ook zorgberoepenrally's in Limburg: 6/11 in Hasselt, 13/11 in Heusden-Zolder, 20/11 en 22/11 in Genk en 27/11 in Overpelt.

(gepost op 4/07/2018)


Materialenbeurs en Kick-off ouderavond

Op woensdag 24 oktober vindt een nieuwe editie van de materialenbeurs plaats in Het Beroepenhuis. In de namiddag verwelkomen we leerkrachten en CLB-medewerkers om nieuwe lesmaterialen rond talentverkenning, studie- en beroepskeuze te ontdekken en deel te nemen aan de workshop rond het Transbaso-project. 's Avonds zijn ook ouders welkom voor de uiteenzetting van Maarten Vansteenkiste en zijn 'Vitamines voor groei'.

(gepost op 4/07/2018)


Doedag

Op donderdag 25 oktober organiseren we opnieuw de jaarlijkse Doedag. De Doedag is een evenement waarop leerlingen van het 6de leerjaar basisonderwijs binnen een bepaalde context (een ziekenhuis, een VDAB-competentiecentrum, een Syntra opleidingscentrum, …) via een aantal doe-activiteiten met realistische materialen enkele beroepen leren kennen. Dit gebeurt in een doorschuifsysteem waarbij de jongeren onderverdeeld worden in kleinere groepjes. De bedoeling is dat ze hun eigen talenten ontdekken en de arbeidsmarkt (al dan niet enkele specifieke sectoren) beter leren kennen.

(gepost op 4/07/2018)