Talentvent

Sander Vreven werkte als stagiair op de Martinusschool van Bilzen. Hij maakte “Talentvent” als onderdeel voor zijn bachelorproef “Hoe een talentenbeleid implementeren in een middelbare school?” bij KHLIM. Het is een tool om een groter talentbewustzijn te creëren bij leerlingen en leerkrachten.

Talentvent voor leerlingen

Handleiding bij Talenvent

Go4talent: Je hebt “Talentvent” ontwikkeld. Vertel daar eens wat meer over.

Sander: Talentvent is gemaakt voor leerlingen van het laatste jaar basisonderwijs en de eerste graad van het secundair onderwijs. Het is de bedoeling dat leerlingen samen met leerkrachten ontdekken wat talenten nu precies zijn.

Go4talent: Je hebt Talentvent uitgetest in de Martinusschool in Bilzen. Hoe is dat verlopen?

Sander: Op een woensdagvoormiddag gingen alle leerkrachten en leerlingen aan de slag met hun Talentvent-bundels. Je kon goed zien dat leerlingen openbloeiden. Ik heb de test zelf ook gedaan bij een jongen thuis, samen met zijn ouders. De jongen zorgde vaak voor zijn hond. Toen we gingen kijken waar dat talent vandaag kwam, bleek dat hij het zorgende via zijn moeder, die verpleegster is, meegekregen heeft. Zijn ouders hadden nooit op die manier gekeken naar hun zoon en vonden het bijzonder dat ze die nieuwe insteek kregen dankzij Talentvent.

Go4talent: Hoe was de samenwerking met de Martinusschool in Bilzen, je stageschool?

Sander: Het was een ongelofelijke ervaring. Ik kreeg als stagiair zoveel vertrouwen van de directie en van de leerkrachten. Ik mocht mijn ding doen, sprak erover met zoveel mogelijk leraars en met de directie. Tot Talentvent helemaal goed zat en klaar was voor gebruik.

Go4talent: Wat wil je in de toekomst nog doen met je ontwikkeld materiaal, met de aandacht voor talent?

Sander: Er is nog zoveel meer te vertellen en ontdekken over talenten. Daarom ben ik ook heel blij dat ik binnenkort een workshop mag geven over “Talentvent” op een school in Borgloon die talentgericht wil werken. Hopelijk kan ik nog meer workshops geven. En als een school op zoek is naar een talentencoach, zal ik de eerste zijn die aan de deur staat.

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.