Werk voor durvers

Werk voor durvers

“Wie wordt wat? Werk voor durvers” is een educatieve website om jongeren te laten kennismaken met een waaier aan beroepen. In een fictieve stad kunnen de jongeren het dagverloop volgen van 4 jonge personages. Sam, Mo, Zoë en Dave komen doorheen de dag mensen tegen met een grote verscheidenheid aan beroepen.

De website heeft een spelgedeelte en een informatief luik. Bij het spel worden de personages gevolgd doorheen de dag en kunnen er gebruiksvoorwerpen verzameld worden. Als er beroepen worden aangeklikt kom je in het informatieve luik. Maar liefst 21 beroepssectoren worden hier uitgebreid voorgesteld met voorbeelden van beroepen, telkens met beeldmateriaal en links.

Door Het Beroepenhuis vzw werden 15 lesfiches ontwikkeld bij “Werk voor durvers”. Deze oefeningen kunnen afgedrukt worden en uitgedeeld worden aan de leerlingen. Bij elke lesfiche werd aangeduid in welk vak en welk leerjaar (3de graad basis of 1ste graad secundair) de les past. Ook staat aangegeven met icoontjes wat de vereisten zijn naar klasorganisatie, aantal leerlingen die samenwerken en betrokkenheid van de ouders. Leerkrachten vinden de lesfiches bij het informatieve gedeelte door de link ‘ik ben leerkracht/ouder’ aan te klikken.

Info: ‘Werk voor durvers’

Graden
3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs

Thema’s
Beroepen en sectoren

Vakken
Voor basisonderwijs: Wereldoriëntatie, muzische vorming, Nederlands
Voor secundair onderwijs: Techniek, Plastische opvoeding, Nederlands

Werkwijze
Lesfiches met verschillende soorten activiteiten, van opzoeken op de website, tot zelf creatief aan de slag gaan, tot een quiz maken voor de ouders.

Tijdsduur
Afhankelijk van de lesfiche: min. 20’, max. jaarproject

Voorbeelden
www.durvers.be

Initiatiefnemers
Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) met de medewerking van 21 sectoren.

Jaar
2009

Website
www.durvers.be

Contact
Via contactfiche op www.durvers.be

Logo Onderwijs vlaanderen

Reserveren?

voor scholen:
09 330 85 50
Of mail ons voor een lijst met vrije data.

Voor gezinnen:
RESERVEREN IS NIET NODIG
OP DE GEZINSDAGEN.